Pentru tine

Pentru tine

Cu ce mă ajută terapia?

Procesul terapeutic te ajută să te cunoști mai bine, înțelegând modul în care funcționezi atât din perspectiva gândirii cât și cea emoțională. Te ajută să afli ce anume stă la baza deciziilor tale actuale și din trecut, sondând convingerile tale de viață. Te ajută să schimbi acele convingeri disfuncționale care te împiedică să-ți atingi obiectivele din prezent, te ajută să înțelegi care este scopul emoțiilor tale și te învață să-ți împlinești nevoile emoționale. Nu în ultimul rând, în acest demers, descoperi care sunt resursele tale și începi să te privești cu ochi mai blânzi.

 

Cât durează procesul terapeutic?

Procesul terapeutic nu are un număr fix de ședințe. De regulă durata sa depinde de nevoile tale, de disponibilitatea ta de lucra, de ritmul tău și de obiectivele setate. Putem lucra începând de la câteva ședințe, până la ani, atunci când abordăm lucrurile în profunzime. Acest aspect îl stabilim împreună, în funcție de ceea ce îți dorești.

 

Cum se desfasoară terapia?

Ședințele presupun discuții terapeutice având în vedere obiectivele propuse. În funcție de acestea putem folosi diferite tehnici, cum ar fi exerciții de relaxare, imagerie dirijată, jocuri de rol, tehnici experiențiale și cognitive, lucrul cu emoțiile sau psihoeducație.

 

Pentru ce tip de probleme pot veni la terapie?

Poți veni la terapie dacă dorești să faci anumite schimbări benefice în viața ta dar nu ști cum și ai nevoie de sprijin în sensul acesta; dacă te confrunți cu diferite probleme emoționale; dacă vrei să îți îmbunătățești calitatea relațiilor; dacă vrei să-ți gestionezi emoțiile, dacă te confrunți cu situații cotidiene cărora vrei să le faci față, dacă vrei să te înțelegi mai bine, dacă vrei să-ți îmbunătățești relația de cuplu sau dacă vrei să faci față într-un mod sănătos provocărilor parentale.

 

Câte persoane sunt într-un grup de dezvoltare?

Într-un grup de dezvoltare sunt minim 6 și maxim 10 persoane

Ai o întrebare?